-Thai-karry

Opskrifter

Hvis du er sulten

Thai-karry

•¼ hokaido-græskar

•1½ gulerødder

•½ bdt. Forårsløg

•1 spsk vindruekerneolie

•1 spsk revet ingefær

•½ - 1 tsk rød karry-pasta

•½ tsk finthakket chili

•1½ dl vand eller hønsebouillon

•½ dåse kokosmælk light

•200 g kinarejer uden skal

•Lidt salt

•½ spsk fiskesauce

•Saften fra ½ lime

•¼ bdt. Koriander eller fintsnittet purløg

 

1.Skræl græskarret, fjern kernerne, og skør det i tern på ca. 1 cm.

2.Skræl gulerødderne, og skør dem i stave, og snit forårsløg o små stykker på skrå.

3.Kom olie i en gryde, og steg græskar og gulerødder ved svag varme i 3-4 min., til de er let møre.

4.Tilsæt ingefær, rød karry og chili, og lad det stege med i 1 min.

5.Hæld vand eller bouillon ved, og damp grøntsagerne i ca. 4 min. Under låg.

6.Hæld herefter kokosmælk ved, og kog retten i 2 min.

7.Løft grøntsagerne op af gryden med en hulske, og kom dem i en serveringsskål.

8.Kom rejer og forårsløg i gryden, og kog dem ved svag varme i 3-4 min.

9.Krydr kokosmælksaucen med lidt salt, fiskesauce og limesaft, og evt. lidt ekstra rød karry.

10.Hæld sauce og rejer over grøntsagerne i serveringsskålen, pynt med frisk koriander eller purløg, og server med kogte ris til.