-Oksegryde fra Madras

Opskrifter

Hvis du er sulten

Oksegryde fra Madras

•30 g revet frisk kokosnød

•15 g knuste tomater fra dåse

•1,5 cm frisk ingefær (8 g), revet

•1 tsk sorte sennepsfrø

•½ spsk tamarindkoncentrat

•1 tsk vegtabilsk olie

•1 lille løg (130 g), i tynde skiver

•2 fed hvidløg, presset

•½ stødt spidskommen

•1 tsk mild paprika

•1 tsk stærkt chilipulver

•½ tsk gurkemeje

•3 karryblade

•350 g oksetykkam i tern

•½ dl vand

 

1.Blend kokos, tomater, ingefær, frø og tamarind til en mos.

2.Varm olien på en stor pande.

3. Steg løg og hvidløg, til det er let brunet.

4.Tilsæt krydderrier, og lad det stege under omrøring, til det begynder at dufte.

5.Tilsæt karryblade, oksekød, vand og kokosblandingen.

6.Læg låg på, og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 1 time, eller til kødet er mørt.