-Svinekød i sursød sovs

Opskrifter

Hvis du er sulten

Svinekød i sursød sovs

•300 g svineschnitzel

•3 spsk sojasauce

•2 spsk hvidvinseddike

•1 rød peberfrugt

•1 løg

•1 rød chili

•1 dåse ananas (235 g drænet vægt)

•2 spsk varm olie

•1 ½ dl grøntsagsfond

•3 spsk ketchup

•1 tsk honning

•½ spsk jævningspulver til brun sauce

•2 spsk hakket persille

 

1.Svineschnitzel skæres i 2 cm brede strimler.

2.Sojasauce og hvidvinseddike røres sammen, halvdelen dryppes over kødet, som derefter står og trækker i 15 minutter.

3.Peberfrugten gøres i stand og skæres i tynde strimler.

4.Løg skæres i fine strimler.

5.Chili skæres op på langs, udkernes og hakkes fint.

6.Ananas hælder til afdrypning, 5 spsk saft gemmes.

7.Skær ananasskiverne i kverter.

8.Dup kødet tørt og svits det kraftigt på alle sider i varm olie på en pande.

9.Tag kødet op og svits løg, chili, ananasstykker og peberfrugt.

10.Hæld resten af sojablandingen, grøntsagsfond, ketchup, honning og ananassaften i og lad det hele småkoge i ca. 5 minutter.

11.Jævn efter behag med jævningspulver.

12.Tilføj kødet, varm det hele op et øjeblik og smag eventuelt til igen.

13.Drysses med persille ved servering.

Ris passer til.