-Fin karrysuppe med gurkemeje

Opskrifter

Hvis du er sulten

Fin karrysuppe med gurkemeje

•½ kylling

•1 finthakket skalotteløg

•10 g smør

•1 tsk karry

•1 tsk gurkemeje

•1 dl tør hvidvin

 

•½ gulerod i mindre stykker

•½ porre i 5 cm stykker

•½ løg i både

•1 laurbærblade

•vand så det dækker

•1 tsk salt

 

•1 æble i små tern

•1 dl piskefløde eller kokosmælk

•citronsaft

•basilikum

 

1.Del kyllingen i 5 stykker (2 lår, 1 vinge og 2 bryst). Sauter skalotteløg i olie i en rummelig gryde med karry. Hæld hvidvin på og kog den ned til det halve.

2.Læg kyllingestykker, gulerod, porre og løg i og dæk med vand og tilsæt salt. Lad simre under låg i 30 minutter. Tag bryststykket op og kog resten i yderligere 15 minutter. Si 1¼ liter af suppen over i en ren gryde og skum den for fedt.

3.Pil kødet af kyllingen og skær det i mindre stykker. Kom det i gryden og varm op med æbler og piskefløde.

4.Smag til med salt, peber, citronsaft og pynt med basilikum.