-Texas chiligryde

Opskrifter

Hvis du er sulten

Texas chiligryde

•400 g okeskød

•1 lille salatløg

•1 rød chili

•3 spsk olie

•½ tsk stærk paprika

•1 hvidløgsfed presset

•1 tsk spidskommen

•1 spsk koncentreret tomatpuré

•½ tsk tørret oregano

•½ dåse tomater

•2 dl kødbuillon

•½ dåse kidneybønner uden alge

•100 g creme fraiche 18%

 

1.Oksekød skæres i ca. 1 cm store terninger.

2.Salatløg skæres i terninger, chili skæres op, idkernes og hakkes fint.

3.Kødet svitset kraftigt i 2 tsk meget varm olie, krydres kraftigt med salt, peber og paprika og tages op.

4.1 spsk olie kommes i gryden og chili, løg og hvidløg svitses ler heri.

5.Spidskommen, tomatpuré og oregano svitses med et øjeblik.

6.Kød, tomater og kødbouillon tilstættes.

7.Retten koges tildækket ved middel varme i 1 ½ time.

8.Kidneybønner hældes i retten, som koges op et øjeblik. Smag kraftigt til med salt og peber.

9.Serveres med creme fraiche og eventuelt paprika og oregano.